Hout informatie

Hout Informatie: Tuinschermfabriek.nl


Hout is een prachtig natuurproduct met haar specifieke eigenschappen. Wij van Tuinschermfabriek gebruiken Europees hout uit de koudere gebieden in Noord en Oost Europa.
Hout groeit in deze gebieden minder snel, in vergelijking met bijvoorbeeld hout uit Belgie, Duitsland of Frankrijk, waardoor de levensduur van het hout wordt verlengd. 


Naast dat hout van Tuinschermfabriek.nl bijzonder duurzaam is, is het ook een uitstekend materiaal voor gebruik in uw tuin.

De planken vertonen scheuren. Is dat normaal?

Tuinschermfabriek.nl verwerkt in haar nieuwe producten geen planken met scheuren deze zijn dan na het productieproces ontstaan en zijn ook niet altijd te voorkomen.

Het hout vertoont hars. Is dat normaal?

Door de natuurlijke eigenschappen van naaldhout kan het hout hars bevatten. Dit is een normaal verschijnsel. U kunt eventuele druppels voorzichtig wegschrapen of met terpetine verwijderen.

Moet ik geimpregneerd hout onderhouden?

Het is voor aantasting van buitenaf niet nodig om verduurzaamd hout later nog te behandelen. Verduurzaamd hout is onderhoudsvrij. Na verloop van tijd zal ongeschilderd hout van kleur veranderen door de invloed van ulraviolet in het zonlicht en op vochtige plaatsen kan een groene algenaanslag ontstaan.