Hout Informatie

Hout Informatie: Tuinschermfabriek.nl

Hout is een prachtig natuurproduct met haar specifieke eigenschappen. 
Naast dat hout van Tuinschermfabriek.nl bijzonder duurzaam is, is het ook een uitstekend materiaal voor gebruik in uw tuin.

Tuinschermfabriek .nl verwerkt in haar nieuwe producten geen planken met scheuren deze zijn dan na het productieproces ontstaan en zijn ook niet altijd te voorkomen.

Hout is een natuurproduct dat onder invloed van weersinvloeden kan krimpen en uitzetten. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Deze scheurtjes zijn niet te voorkomen, maar beinvloeden in principe de kwaliteit van het hout niet.

Het hout vertoont hars. Is dat normaal?

Door de natuurlijke eigenschappen van naaldhout kan het hout hars bevatten. Dit is een normaal verschijnsel. U kunt eventuele druppels voorzichtig wegschrapen of met terpetine verwijderen.

Moet ik geimpregneerd hout onderhouden?

Het is voor aantasting van buitenaf niet nodig om verduurzaamd hout later nog te behandelen. Verduurzaamd hout is onderhoudsvrij. Na verloop van tijd zal ongeschilderd hout van kleur veranderen door de invloed van ulraviolet in het zonlicht en op vochtige plaatsen kan een groene algenaanslag ontstaan.