Duurzaamheid

Duurzaamheid: TuinschermFabriek.nlTuinschermFabriek.nl staat voor duurzame producten. Daarom wordt veel van ons hout geïmpregneerd. Wanneer het KOMO label bij een product staat, is deze onder KOMO keur geïmpregneerd en daarmee beschermt tegen schimmel en houtrot.

We staan er niet altijd bij stil, maar voor alle producten die wij kopen is veel energie verbruikt voor productie en vervoer. De bijbehorende CO2-uitstoot is wereldwijd één van de grootste bedreigingen voor mens en milieu. Daarom doet TuinschermFabriek.nl er alles aan om zo groen mogelijk te produceren, wat begint bij de keuze voor FSC®- en PEFC gecertificeerd hout.

Hout heeft van nature een mooie uitstraling, is sterk (bij een laag gewicht), uitstekend isolerend en is milieuvriendelijk  omdat   er geen grote hoeveelheden energie nodig zijn om hout te produceren en te verwerken.

Hout slaat CO2 op en houdt het vast

Het hout van SchuttingFabriek.nl is FSC®- en PEFC gecertificeerd en komt uit speciaal daarvoor aangelegde productiebossen, waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Doordat in deze bossen de bomen dicht op elkaar worden geplant, vormen ze een ecosysteem en onttrekken daardoor enorm veel CO2 aan de lucht.

Hout is met relatief weinig energie uitstekend recyclebaar.

Dat recyclen kunt u met TuinschermFabriek.nl lang uitstellen, omdat al het naaldhout van TuinschermFabriek.nl KOMO-verduurzaamd is (met maar liefst 5 jaar excellente garantie tegen houtrot).